EU Business Register -huijaus

“EU Business Register” on taas lähetellyt kirjeitä yrityksille niin paperipostissa kuin sähköpostitsekin. Kyseisiä viestejä on lähetetty jo vuosia ja niiden tarkoituksena on saada yrittäjät palauttamaan lomake ja siten sitoutumaan kolmeksi vuodeksi ja sen jälkeen toistaiseksi sopimukseen, jossa yritys maksaa 995 euroa per vuosi. Sopimuksen päättäminen on ilmeisen hankalaa.

Mikäli olet saanut ko. viestin tai kirjeen, tuhoa se,
äläkä missään nimessä palauta sitä annettuun osoitteeseen. 

Kyseessä siis samantapainen huijaus kuin Suomen Yritys- ja luottotietojärjestelmässä, YLJ:ssä, jossa yritetään samantapaisella nimellä ja jopa verkkosivujen ulkonäöllä hämätä yrittäjiä maksullisiin palveluihin.

EU Business Register ei siis ole sama kuin European Business Register (EBR) joka on usean eurooppalaisen maan kaupparekisterin yhteinen tietopalvelu, josta saa virallista ja luotettavaa rekisteritietoa suoraan kunkin maan kansallisesta kaupparekisteristä.

 

Yritysten kustannustuki 4

Valtiokonttori

Kustannustuken neljännen kierroksen hakuaika päättyy 30.9.2021

Kustannustuen haku päättyy 30.9.2021 kl 16.15 jolloin sähköinen asiointipalvelu sulkeutuu eikä hakemuksia pysty tämän jälkeen lähettämään. 

Kustannustuki on tarkoitettu yrityksille, joiden liikevaihto on pudonnut yli 30 % COVID-19 -pandemian vuoksi ja joilla on vaikeasti sopeutettavia tukikauteen kohdistuvia palkka- ja muita kuluja. Tukikausi on tässä haussa 1.3 – 31.5.2021 ja vertailukautena on 1.3. – 31.5.2019.

Hakemus sekä hakuohjeet löytyvät Valtiokonttorin verkkosivuilta haekustannustukea.fi. 

Valtiokonttorin sivujen mukaan, tällä hetkellä (10/2021)
hakemusten käsittelyaika on keskimäärin 45 vuorokautta ja
oikaisuvaatimusten 4 – 5 kuukautta.

Kustannustuen neljännen kierroksen hakuaika on päättynyt 30.9.2021