Suojaudu yrityskaappauksilta ja huijausilmoituksilta

PRH:lla on maksuttomia palveluita, joilla voi suojautua huijauksia vastaan ja siten suojata itseäsi ja yritystäsi.

Sähköiset ilmoitukset YTJ-palvelussa

Suurimman osan yrityksen ilmoituksista pystyy tekemään tällä hetkellä sähköisesti. Mikäli valitset, että yrityksen ilmoituksia voi tehdä jatkossa vain sähköisesti, varmistat että yrityksen ilmoituksia kaupparekisteriin ja Verohallinnolle voi tehdä vain henkilö, jolla on siihen oikeus.

Ne ilmoitukset, jotka voidaan tehdä vain paperisena, tehdään ne sähköisistä lomakkeista huolimatta edelleen paperilomakkeilla.

Valinnan sähköisistä ilmoituksista pystyy tekemään samalla kun tekee muitakin muutosilmoituksia kaupparekisteriin. Ilmaisen osoitteenmuutosilmoituksen yhteydessä valintaa ei kuitenkaan pysty tekemään. 

 

 

Sähköposti-ilmoitukset yrityksen tietojen muutoksista

Ilmoittaessasi kaupparekisteriin sähköpostiosoitteesi, saat sinne ilmoituksen, kun yrityksesi tiedoissa tapahtuu muutoksia.

Sähköpostin voi ilmoittaa joko kaupparekisteriin suoraan tai tehdä siitä sopimuksen PRH:n kanssa. 

Viestien toimittamisen perille onnistuneesti vaatii, että osoite on toiminnassa. Ilmoitus muutoksesta tulee noin tunnin kuluessa siitä, kun ilmoitus on saapunut ja kirjattu kaupparekisterijärjestelmään

Ilmoitus näyttää tältä

Mikäli et halua antaa sähköpostisoitettasi kaupparekisteriin, voit tilata maksutta edustamasi yrityksen muutostietojen seurannan kaupparekisteriltä. Tilauksen voi tehdä kaupparekisteriin merkitty edustaja.

Tilaus seurannasta tehdään paperilomakkeella, joka allekirjoitetaan ja lähetetään PRH:lle. Lomakkeen voi palauttaa joko postitse tai sähköpostilla.

Lomake muutostietojen seurannasta löytyy PRH:n sivuilta tai täältä

Kun saat ilmoituksen yrityksen tietojen muutoksesta tai vireille tulosta, näet Virre-tietopalvelusta mistä ilmoituksesta on kyse. Huomaa että myös tilinpäätöstietojen rekisteröinti on muutos yhtiön tietoihin.

Mikäli epäilet, että joku on tehnyt ilmoituksen luvatta yhtiösi nimissä, ota heti yhteyttä kaupparekisterin neuvontaan puh 029 509 5900 on avoinna ma-pe klo 9.00 – 16.15.

 

Rekisteröinti kielto

Halutessasi voit ilmoittaa rekisteröintikiellon, jolloin sinua ei merkitä yrityksen, yhdistyksen tai säätiön vastuuhenkilöksi ilman erillistä suostumustasi. Rekisteröintikielto on voimassa toistaiseksi.

Mikäli rekisterikiellon alainen henkilö ilmoitetaan yrityksen tai yhteisön vastuuhenkilöksi, ottaa PRH ilmoituksen tekijään yhteyttä suostumuksen järjestämiseksi. 

Kaikki rekisteröintikieltoon liittyvät ilmoitukset edellyttävät vahvaa tunnistamista, joka vaatii suomalaisen henkilötunnuksen lisäksi joko henkilökohtaiset verkkopankkitunnukset, mobiilivarmenteen tai sirullisen henkilökortin (HST-kortti).

Rekisteröintikielto ilmoitetaan nettilomakkeella, joka edellyttää vahvaa tunnistamista. Kielto tulee voimaan, kun se on tallennettu järjestelmiin ja siitä tulee erillinen vahvistus sähköpostiin.

Rekisteröintikielto ei poista henkilöä aikaisemmin merkityistä vastuuhenkilötehtävistä.

Rekisteröintikiellon lomake löytyy PRH:n sivuilta tai täältä 

Omien tietojen tarkistaminen

Omat henkilökohtaiset tiedot mukaan lukien mihin vastuuhenkilön tehtäviin sinut on merkitty, pystyt tarkistamaan suomi.fi -sivustolta.

www.suomi.fi

Kirjaudu palveluun ja otsikon “Rekisterit” alla löytyy mm henkilö-, kiinteistö-, kaupparekisteritiedot.